Inlandsinnovation investerar i Observit (se)

News

Inlandsinnovation investerar i mjukvaruföretaget Observit i Sundsvall som utvecklar molntjänster och system för videoövervakning.

– Vi skapar möjligheter för en exportdriven expansion och tillväxt för Observit. Det är ett innovativt litet företag med god potential som vi investerar ägarkapital i, säger Håkan Berg, vd för Inlandsinnovation.

Mjukvaruföretaget Observit i Sundsvall har sedan drygt två år tillbaka utvecklat molntjänster och system för videoövervakning. Nu tar de in riskkapital från Inlandsinnovation för att expandera i Europa. Det nya marknadssegmentet där säkerhet, molntjänster och så kallad intelligent videoanalys möts, växer rekordartat. Och här siktar Observit på fördubblad tillväxt på två år.

– Samtidigt som videoövervakningsföretagen är mitt uppe i ett teknikskifte, från analogt till digitalt, exploderar utvecklingen inom både internetbaserade lösningar och intelligent kamerateknik. I dessa teknikmöten skapas spännande nya möjligheter som vi kapitaliserar på, säger Lars Flodén, vd för Observit.

Observit har ett nära samarbete med Axis, ett svenskt företag som är världsledande inom kameror för nätverksvideo och säkerhetsprodukter. Tillsammans har de tagit fram ett koncept för ökad användarvänlighet i övervakningssystemen, där Observits molntjänster och system är centrala. Idag används Observits tjänster och system både i Sverige och utomlands, framför allt inom områdes- och stadsövervakning, detaljhandel och allmänna transportmedel, såsom bussar och tåg.

Genom investeringen får Inlandsinnovation en ägarandel på 20 procent i Observit.

Kontaktpersoner

Håkan Berg, vd, Inlandsinnovation AB, telefon 0705-57 39 25,
e-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Lars Flodén, vd, Observit AB, telefon 070-535 89 50,
e-post: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

   

Inlandsinnovation är ett statligt ägt riskkapitalbolag som investerar i tillväxtföretag inom alla branscher i norra Sverige. Inlandsinnovation arbetar främst med ägarkapital och har en finansieringsram på 2 miljarder kronor. Verksamheten ska medverka till att öka tillväxten och den internationella konkurrenskraften i Norrbottens, Västerbottens, Jämtlands, Västernorrlands, Gävleborgs, Dalarnas och Värmlands län. Inlandsinnovation har 6 anställda och kontor i Östersund. Läs mer på www.inlandsinnovation.se